Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stenastiftelsen bjöd in double degree-studenter från Kina

Nyhet: 2018-02-13

Tack vare Stenastiftelsens stipendieprogram kan masterstudenter från Kina förlägga ett av sina två läsår Sverige. I förra veckan träffade studenterna representanter för Stenastiftelsen och diskuterade likheter och skillnader mellan länderna.

Sedan hösten 2016 har statsvetenskapliga institutionen ett double degree-samarbete med SIRPA – School of International Relations and Public Affairs, Fudan University i Shanghai. Det innebär att svenska masterstudenter vid Göteborgs universitet kan studera i den kinesiska vänorten Shanghai och att kinesiska studenter kan studera vid universitetet i Göteborg.

För att ge kinesiska studenter liknande studieförutsättningar som deras svenska studiekamraters startade Stenastiftelsen 2016 ett femårigt stipendieprogram för att finansiera deras studietid.

I början av februari bjöd stiftelsen in Fudan-studenterna som nu läser sitt år i Göteborg, Alberto Amador och Ramina Amangaleyeva, för att diskutera hur det är att leva och bo i olika länder, vilka tankar de har inför framtiden och inte minst vilka skillnaderna är mellan Kina och Sverige när det gäller studier.

– Här läser studenterna färre kurser än i Kina men får samtidigt möjlighet att fördjupa sig mer i kursens specifika tema. En annan skillnad som studenterna lyfter fram är att de läser en kurs i taget i Sverige istället för flera parallella som i Kina och att examinationerna är utspridda över hela terminen istället för som i Kina samlade i slutet, säger Karin Andersson, utbildningshandläggare vid statsvetenskapliga institutionen.

När Alberto Amador och Ramina Amangaleyeva är klara med sina studier får de två masterexamina (double degree), ett från Fudan University och ett från Göteborgs universitet.

Läs mer om statsvetenskapliga institutionens double degree-möjligheter, https://pol.gu.se/Utbildning/masterprogram/double-degree-options.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-02-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?