Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Fortsatt stabilitet trots påtagliga sprickor - ny bok från SOM-institutet

  [2018-06-26] Trots att många upplever att utvecklingen i Sverige går åt fel håll, ökar svenskarnas förtroende för samhällsinstitutioner och demokratin. Det visar SOM-institutets nya forskarantologi Sprickor i fasaden.

 • Majoriteten fortsatt negativ till delning av data på internet

  [2018-06-13] Okunskap om integritetsskydd på internet skapar osäkerhet och en negativ attityd till kommersiell registrering av data. Det visar resultaten från den nationella SOM-undersökningen 2017.

 • Risk för fortsatt låst läge efter höstens val

  [2018-06-04] Det parlamentariska läget och den grundläggande konfliktstrukturen består efter valet i höst oavsett vilken block som blir störst - det visar den senaste nationella SOM-undersökningen.

 • Reser hem till Mexico som Global Swede 2018

  [2018-05-31] Alberto Amador läser double degree-masterprogrammet i statsvetenskap. Ett av sina två år har han läst vid universitetet i Fudan i Kina och ett år har han läst på Göteborgs universitet. Alberto blev utnämnd till Global Swede 2018 och i samband med ceremonin i Stockholm intervjuades han om sina studier och vad han tycker om Sverige.

 • Demokrati inte tillräckligt för bra resultat i arbetet med FNs hållbarhetsmål

  [2018-05-30] FN:s medlemsländer har enats om sjutton mål för en mer hållbar utveckling. Dessa ska nås senast 2030. Men vad krävs rent strukturellt för att förändring ska komma till stånd? En ny avhandling från Göteborgs universitet visar att demokratiskt styre i sig inte är tillräckligt. Offentliga institutioner med hög kvalitet i verksamhet och styrning är också nödvändiga.

Fler publikationer

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2018-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?