• Statsvetarstudent får Gunnar Svedbergs pris

[2019-08-13] Simon Källman är mottagare av Gunnar Svedbergs pris 2019. Priset består av 10 000 kronor samt ett diplom, och kommer att delas ut under universitetets årliga doktorspromotion den 18 oktober.

• Unga engageras i samtal om demokratin

[2019-06-25] Ett Gothia Cup för demokratisamtal, så beskriver Urban Strandberg tankesmedjan International Youth Think Tank som presenterades under en presskonferens på Gothia Towers på måndagen.

• CGM i Almedalen

[2019-06-19] Nu närmar sig en ny Almedalsvecka och Göteborgs universitet medverkar som en av parterna bakom Västsvenska arenan i Almedalen för åttonde året i rad. Fokus för vårt program ligger på forskning inom aktuella samhällsfrågor så som integration, äldreomsorg och sjukvård.

• Sexuellt våld utgör en drivkraft för politisk mobilisering bland kvinnor

[2019-06-04] Det är inte säkert att kvinnor tystas av sexuellt våld i väpnade konflikter. Tvärtom kan sexuellt våld vara en drivkraft för kvinnors politiska mobilisering för fred och för kvinnors rättigheter. Det framkommer i en ny avhandling från Göteborgs universitet.

• Göran Duus-Otterström ny professor i statsvetenskap

[2019-05-31] Den 10 maj var det dags för den årliga professorsinstallationen vid Göteborgs universitet, då installerades 43 nya professorer varav två i statsvetenskap. I år uppmärksammades varje professor med en kort intervjufilm, så låt oss få presentera: Göran Duus-Otterström.

Fler publikationer

Till kalendern