• Nya valbara kurser i Europakunskap

[2019-03-21] Från och med höstterminen 2019 finns tre nya valbara kurser för studenter på Europaprogrammet, masterprogrammet i Europakunskap och för dig som är intresserad av att läsa fristående kurs.

• Livia från Brasilien valde masterprogrammet i Europakunskap

[2019-03-20] Livia Radaeski is a second year student at the Master's Programme in European Studies. She enjoys its multidisciplinary nature and that it is possible for her to focus on areas of personal interest. To call Gothenburg home is a happy thing for her - she thinks the University of Gothenburg is an incredible place to study, not only because of its amazing staff, but also because of its modern and resourceful facilities.

• Helt nya faktablad inför EU-valet

[2019-03-13] Den 26 maj 2019 är det dags för val till Europaparlamentet. Valforskningsprogrammet och Centrum för Europaforskning (CERGU) vid Göteborgs universitet har tillsammans tagit initiativ till en särskild serie av faktablad för att bidra med forskningsbaserad kunskap och fakta inför valet.

• Petter vill bidra till samhällsbygget

[2019-03-12] Petter Rodebjer läser fjärde terminen på Europaprogrammet med inriktning nationalekonomi. Han värdesätter den samhällsengagerade miljön på Göteborgs universitet och lägger ner mycket tid på sina studier. I framtiden vill han jobba med handelsfrågor i den Europeiska kommissionen.

• Nytt standardverk om vallöften

[2019-03-11] De vallöften som partierna ger i sina valmanifest är centrala för den representativa demokratin. De hjälper väljarna att bestämma vilket parti de ska rösta på, men kan också användas för att ställa politiker till svars för löften som inte blev av. Nu sammanfattas den internationella vallöftesforskningen i en nyutkommen bok - där nya analyser och ny data gör det möjligt att studera vallöften på ett annat sätt än tidigare.

Fler publikationer

Till kalendern