Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om institutet

V-Dem Institutet är ett oberoende forskningsinstitut vid Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet. Institutet grundades 2014 av professor Staffan I. Lindberg. V-Dem projektets andra huvudkontor finns vid Kellogg Institute vid University of Notre Dame. För mer information om V-Dem på Kellogg Intitute besök gärna:http://kellogg.nd.edu/projects/vdem/index.shtml

Institutet gästas regelbundet av prominenta gästforskare, bland dessa är V-Dem regional managers, project managers så väl som andra internationellt erkända forskare. Under vistelsen ger gästforskarna offentliga föreläsningar och har möjligheten att arbeta med forskare på Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet.

V-Dem Institutet står årligen värd för en policy konferens som fungerar som en plattform för forskare och praktiker. Under konferensen presenteras V-Dem projektets mål, forskning och resultat för en bred publik. Ett brett spektrum av beslutsfattare, praktiker, samt representanter för internationella statliga samt icke-statliga organisationer deltar i konferensen.

V-Dem Institutet producerar en ’working paper series', det är en serie forskningspapper som gör resultaten av vår forskning tillgänglig för allmänheten. Du hittar alla working papers via: https://v-dem.net/en/news-publications/working-papers/
 

 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2015-07-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/varianter-pa-demokrati--v-dem-/om-institutet/
Utskriftsdatum: 2018-01-22