Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

VARIANTER PÅ DEMOKRATI (V-Dem)

Varianter på demokrati (V-Dem) är ett internationellt forskningsprojekt vars syfte är att ta fram nya indikatorer på demokrati, i alla världens länder från år 1789 fram till idag. Projektet ägs och leds av V-Dem institutet på statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs  universitet. Projektet drivs av de fem forskningsledarena Michael Coppedge, Notre Dame University, John Gerring, the University of Texas at Austin, Staffan I. Lindberg, Göteborgs Universitet, Carl Henrik Knutsen, University of Oslo, Jan Teorell, Lund Universitet.

Kellogg Institute for International Studies vid University of Notre Dame var en av projektets två grundande institutioner och var under en lång tid instrumental för V-Dems upprättande, utveckling och uppbyggnad. Kellogg Institute ansvarade under uppbyggnadsfasen för datainsamling för delar av världen, anordnade workshops, projektsamordning och finansierade studenter som arbetade med V-Dem. Dessutom så byggde och utvecklade Center for Research Computing vid University of Notre Dame forskningsdatabasen och de webbgränssnitt som användes under de inledande åren. I takt med att projektet växte tog V-Dem Institute i Göteborg gradvis ansvar för fler av projektets nyckelfunktioner och blev slutligen projektets huvudkontor. Kellogg Institute fungerar sedan 2018 som ett regionalt center som stöder olika typer av forskningsprojekt som använder V-Dem-data, bjuder in gästforskare samt anordnar konferenser och workshops.

Läs mer på: https://v-dem.net/en/

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2018-09-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?