Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dragana Davidovic

Doktorand

Dragana Davidovic
Doktorand
dragana.davidovic@gu.se

Postadress: Box 711, 40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19 , 41123 Göteborg


Statsvetenskapliga institutionen (Mer information)
Box 711
405 30 Göteborg
www.pol.gu.se
stats@pol.gu.se
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19 , 411 23 Göteborg

Om Dragana Davidovic

Presentation

Dragana Davidovic är doktorand vid QoG-institutet och CeCAR Centrum för studier av kollektivt handlande. Hon har en dubbel kandidatexamen i Statsvetenskap och Miljövetenskap med inriktning miljöpolitik, och en masterexamen i Internationell Administration och Global Samhällsstyrning från Göteborgs Universitet.

Forskningsintressen

Hon har ett brett intresse för kollektivt handlande på miljöområdet, och ett särskilt intresse för acceptans av miljöpolitiska styrmedel. I sin tidigare forskning har hon undersökt allmänhetens stöd för miljöskatter internationellt genom flernivåanalyser av interaktioner mellan värderingar, politisk tillit, social tillit och quality of government (QoG). I sitt avhandlingsprojekt, kommer hon att fortsätta med denna komparativa forskning och studera stöd för miljöpolitiska styrmedel i länder med höga och låga nivåer av QoG.

Aktuell forskning

Hon arbetar just nu med ett papper tillsammans med Niklas Harring och Sverker C. Jagers som bygger på analyserna och idéerna från hennes masteruppsats: Trust, values and quality of government – A multilevel cross-country investigation of public support for environmental taxes. Papprets preliminära titel är: “Is the effect of green values on public support for environmental taxes contingent on the perceived Quality of Government institutions?”

Framtida karriär

Efter slutförd forskarutbildning vill hon arbeta med policyrelevant forskning på miljöområdet och är öppen för jobbmöjligheter i såväl den akademiska världen som policyvärlden.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-09-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?