Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anna Bendz

Universitetslektor

Anna Bendz
Universitetslektor , Studierektor
Akademisk grad: Docent,
anna.bendz@pol.gu.se
031-786 5697

Rumsnummer: B423
Postadress: Box 711, 40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19 , 41123 Göteborg


Statsvetenskapliga institutionen (Mer information)
Box 711
405 30 Göteborg
www.pol.gu.se
stats@pol.gu.se
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19 , 411 23 Göteborg

Om Anna Bendz

 

Presentation
Anna Bendz är docent vid Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet, där hon arbetar som forskare och lärare. Hon är knuten till Centre for Collective Action Research (CeCar) och Gothenburg Research Group on elections, public opinion and political behaviour (GEPOP). Hon är studierektor för institutionens lärarutbildningar.

Forskningsintresse
Ett av mina forskningsintressen rör välfärdsstaten, framförallt i Sverige. Min forskning inkluderar studier av välfärdspolicy och medborgarnas attityder till välfärdsprogram. Jag är särskilt intresserad av kopplingen mellan policy och opinion (policy feedback) och hur kunskap om policy påverkar attityder. Ett andra forskningsintresse handlar om teorier om kollektivt handlande och fokuserar på hur man löser problem med samarbete kring naturresurser, framförallt vattendrag, samt på hur staten kan styra människors matkonsumtion.

Pågående forskning
Jag arbetar för närvarande med fyra forskningsprojekt.
1) ”Att övervinna problem med kollektivt handlande i vattensystem där det som händer uppströms drabbar nedströms. Ett panelbaserat survey-experiment med politiker och medborgare längs Göta Älv.” (Projektansvarig.) Finansierat av Vetenskapsrådet 2020-2022.
2) ”Klimatpolicys for matkonsumtion: Analyser av policyalternativ och politisk genomförbart för ett klimatneutralt välfärdssamhälle.” (Medverkande forskare) Finansierat av FORMAS 2020-2022.
3) ”Förtroende som feedback. Hur policyförändringar och kunskap påverkar förtroendet för socialförsäkringarna.” (Medverkande forskare) Finansierat av Försäkringskassan 2020-2021.
4) ”Hundens plats i samhället. En analys av medborgares och politikers attityder till hunden” (projektansvarig). Finansierat av Agria och SKK forskningsfond 2019-2020).


Undervisning
Min undervisning sker för närvarande huvudsakligen inom lärarutbildningarna vid institutionen och jag medverkar i flera av våra kurser i samhällskunskap för blivande lärare på ämneslärarprogrammet. Jag handleder regelbundet uppsatser på olika nivåer.

Foto
En högupplöst bild på Anna Bendz hittar du här.


 

 


 

Visar 31 - 32 av 32

2007

Hundens plats i folkhemmet
Anna Bendz
Det nya Sverige (red. S. Holmberg & L. Weibull), Göteborg, SOM-institutet, Kapitel i bok 2007
Kapitel i bok

2004

I välfärdsstatens hägn: Autonomi inom arbetslöshetsförsäkringen
Anna Bendz
Göteborg, Göteborg University, Doktorsavhandling 2004
Doktorsavhandling

Visar 31 - 32 av 32

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-09-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?