Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vägledning om studier, praktik, karriär och utbytesstudier

Du som läser, vill läsa, eller har läst på Statsvetenskapliga institutionen kan få både information och personlig vägledning av institutionens studievägledare. Till oss kan du vända dig i frågor som rör ditt val av utbildning, hur du lägger upp dina studier, hur du får ut så mycket som möjligt av din studietid, av din praktik, hur du kan skapa din egen karriär, förkunskapskrav, tillgodoräknanden av tidigare studier, utlandsstudier, studieuppehåll, examen och vilken arbetsmarknad utbildningen förbereder dig för.

Att hitta sina mål och vägarna dit är en process som innefattar både att lära känna sig själv bättre och att bygga upp kunskap om de alternativ som finns. Studievägledaren kan vara ett stöd och ett bollplank i din process.

Karriäraktiviteter

Vi ordnar olika karriäraktiviteter för våra studenter. Mer information om dessa hittar du här. Du måste vara inloggad för att se informationen.

Vägledare

Vi är tre personer som arbetar med vägledningsrelaterade frågor på institutionen. Kontakta den av oss som har kompetens inom den fråga/område du behöver hjälp.

Studie- och yrkesvägledning:
Eva Nilssonstudentcounselling@pol.gu.se

Internationell koordinator, utbytesstudier:
Angelica Thell

Praktik-, alumn- och karriärfrågor:
Karin Andersson

Etiska riktlinjer och policy

Sveriges Vägledarförening är en intresseförening som verkar för att stärka och utveckla studie-, yrkes- och karriärvägledning. Föreningen har tagit fram etiska riktlinjer för mötet mellan vägledare och den som söker vägledning.

Etiska riktlinjer

Vi arbetar efter Göteborgs universitets policy för studie- och karriärvägledning.

Policy för vägledning

Användbara länkar

Ansöka till högskoleutbildning - www.antagning.se

UHRs utbildningsportal - www.studera.nu

Statistik över antagningspoäng - http://statistik.uhr.se/

Centrala studiestödsnämnden - www.csn.se

Akademihälsan - http://www1.akademihalsan.se/student

Examensfrågor - www.utbildning.gu.se/Examen

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-06-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?