Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Why Bother? Rethinking Participation in Elections and Protests

Välkommen till den fjärde Jörgen Westerståhl Lecture med Susan Stokes, John S. Saden Professor of Political Science vid Yale University. 

6 december 2017, klockan 13.15-15
Hörsal Dragonen, Sprängkullsgatan 19

Årets Jörgen Westerståhl Lecture kommer att handla om politiskt deltagande som är ett av statsvetenskapens centrala forskningsområden. Temat är inte bara inomvetenskapligt intressant. Populismens framväxt i USA och Europa reser också frågor om i vilken utsträckning olika gruppers politiska deltagande, och de politiska preferenser dessa grupper har, genomgår en genomgripande förändring.

Professor Susan Stokes är föreståndare för The Yale Program on  Democracy vid Yale University och är en av de ledande demokratiforskarna i USA.

Hon har bland annat skrivit Brokers, Voters, and Clientelism (Cambridge UP, 2013) och Mandates and Democracy: Neoliberalism by Surprise in Latin America (Cambridge UP, 2001). Hennes arbete har också publicerats i tidskrifterna American Political Science Review, World Politics och Latin American Research Review.

Föredraget kommer att hållas på engelska.

Inbjudna är forskare, studenter, alumner och allmänhet som är intresserade av demokratifrågor. Föredraget är kostnadsfritt.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-10-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/forskning/jorgen-westerstahl-lectures/jorgen-westerstahl-lecture-2017/
Utskriftsdatum: 2019-12-10