Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

The Case for Coercion - And How to Make that Coercion Legitimate

Välkommen till den andra Jörgen Westerståhl Lecture med Jane Mansbridge, Adams Professor of Political Leadership and Democratic Values, Harvard University.

2 december 2015, klockan 13-15
Hörsal Dragonen, Sprängkullsgatan 19

En av statsvetenskapens grundfrågor handlar om hur människor på ett bra sätt ska kunna styra sig själva. För att lösa gemensamma problem i samhället behövs ofta ett visst inslag av tvång. I sitt föredrag kommer Jane Mansbridge att diskutera vad som är normativt godtagbart tvång och hur tvång kan göras legitimt.

Jane Mansbridge är en av vår tids största demokratiforskare.  Hennes forskning spänner över ett stort fält som inkluderar demokrati, deliberation och aktivism men också genusfrågor och statsvetenskapens grunder. 2012-2013 var hon president för American Political Science Association. Några av hennes mest inflytelserika böcker är Beyond Adversary Democracy och Beyond Self-Interest.

Jane Mansbridge kommer att hålla sitt föredrag på engelska.

Inbjudna är forskare, studenter, alumner och allmänhet som är intresserade av demokratifrågor. Föredraget är kostnadsfritt.

Du anmäler dig här, senast den 29 november:
Boka plats/anmäl dig

 

 

Välkommen!
Jon Pierre, Bo Rothstein, Lena Wängnerud och Henrik Ekengren Oscarsson.

Arrangörer: Statsvetenskapliga institutionen och Demokratifonden vid Göteborgs universitet.

Jörgen Westerståhl lecture 2015

The Case for Coercion - and How to Make that Coercion Legitimate.Jane Mansbridge, Adams Professor of Political Leadership and Democratic Values, Harvard University.December 2nd, 2015.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2016-11-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/forskning/jorgen-westerstahl-lectures/jorgen-westerstahl-lecture-2015/
Utskriftsdatum: 2019-11-12