Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lorenzettis utfordring og demokratiets århundre

Välkommen till den första Jörgen Westerståhl lecture med Johan P. Olsen, professor emeritus vid ARENA, Oslo Universitet.

I sitt föredrag "Lorenzettis utfordring og demokratiets århundre” reser Johan P. Olsen frågor om i vilken grad institutionell utformning kan säkerställa demokrati och "good government". Hur kan dessa institutioner och värden hantera snabba sociala förändringar? Hur kan vi kontinuerligt återskapa de värden som förknippas med demokrati och ett gott folkstyre?

Johan P. Olsen är en av Skandinaviens mest inflytelserika statsvetare, kanske mest känd för sitt samarbete med James March, professor emeritus vid Stanford University, som lett till böcker som Rediscovering Institutions och Democratic Governance. Johan P. Olsen har dessutom skrivit ett stort antal böcker om offentlig administration, demokrati och EU. Tidigare i år publicerades hans senaste bok, Folkestyrets varige spenninger - Stortinget och den norske politiske selvförståelsen.

Johan P. Olsen kommer att hålla sitt föredrag på norska.

Inbjudna är forskare, studenter, alumner och allmänhet som är intresserade av offentlig förvaltning. Föredraget är kostnadsfritt.

Tid: 2 december 2014, kl 13.15 – 15.00.
Plats: Aulan Handelshögskolan, Vasagatan 1 i Göteborg.

Arrangörer: Demokratifonden och statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet.

 

Varmt välkommen!
Jon Pierre, Bo Rothstein, Lena Wängnerud, Henrik Ekengren Oscarsson och Fredrika Lagergren Wahlin.

Lorenzettis utfordring og demokratiets århundre

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2015-04-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/forskning/jorgen-westerstahl-lectures/jorgen-westerstahl-lecture-2014/
Utskriftsdatum: 2019-11-12