Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Jörgen Westerståhl Lecture

Jörgen Westerståhl (1916-2006). Foto: Göran Olofsson

Jörgen Westerståhl Lecture är sedan år 2014 ett årligen återkomande arrangemang här på institutionen. I Jörgen Westerståhls anda erbjuder dessa föreläsningar kunskap om demokratins och politikens betydelse för samhällsutvecklingen. Föreläsningarna är konstnadsfria och öppna för alla. 

Med Jörgen Westerståhl lectures har vi skapat ett forum där internationellt ledande forskare bjuds in att föreläsa kring ett ämne av stor internationell betydelse. Vi har öppnat upp en kanal för samverkan med samhället och bidrar till dess utveckling på det sätt som Göteborgs universitets Vision 2020 beskriver sin roll.

En betydelsefull statsvetare

Jörgen Westerståhl var under perioden 1952-1982 innehavare av August Röhss professur i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Westerståhl moderniserade den svenska statsvetenskapliga forskningen och orienterade statsvetenskapen mot politiskt beteende och kvantitativa studier. Han var en drivande kraft bakom utvecklingen av Valforskningsprogrammet vid Statsvetenskapliga institutionen i Göteborg och flera stora kommunforskningsprogram.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-06-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?