Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Partiforskningsprogrammet

De politiska partierna hamnar trots sin centrala ställning i demokratin lätt vid sidan av forskningsfokus, och partiforskningsprogrammet vill lyfta fram både partiernas roll och den forskning som under decennier har pekat på partiernas egen förmåga som aktörer, partisystemens betydelse, relationen till samhällets djupaste konfliktlinjer och demokratins stabilitet.

Politiska partier har ett inre liv, de samverkar med varandra, de rör sig på väljarnas nivå och utövar beslutsmakt, de formulerar politiska agendor, reformer, förslag och ideologier och partierna bär fram samhällets grundläggande politiska konflikter till ett avgörande. Men partier förändras, anpassar sig och drivkrafterna växlar. Partiforskningsprogrammet intresserar sig för såväl normativa som empiriska frågor kring partiernas plats i det politiska systemet men också för partiernas interna liv, utveckling och historia.

Sidan innehåller partimaterial, -länkar och forskningslänkar men kommer på sikt också att utvecklas för att bli en nod för publicering och spridning av forskningsresultat. Sidan vänder sig såväl till kolleger som till politiskt aktiva, journalister, studenter och nyfikna medborgare.

Läs mer på Partiforskningsprogrammets hemsida
 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2018-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?