Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Offentlig politik och förvaltning

Forskningen inom området offentlig politik och förvaltning rör dels frågor om möjligheten för politiskt valda församlingar - riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige - att utöva samhällsstyrning, dels de enskilda medborgarnas relationer till olika myndigheter och kommunala serviceverksamheter, dels analys av offentliga reformprograms tillkomst, genomförande och resultat. Området rymmer också studier av regionernas nya roller och former för politisk styrning och "governance".

Forskningsområden

  • Hur påverkar statens förändrade roll, globaliseringen och de nya internationella institutionerna den offentliga politikens innehåll?
  • Vad kännetecknar de svenska förvaltningspolitiska förändringarna ifråga om organisation och styrning i ett jämförande perspektiv?
  • Vilka möjligheter har en förändrad stat att i samverkan med andra aktörer styra samhället och ekonomin?
  • Vad betyder den förvaltningspolitiska utvecklingen på kommunal och regional nivå för demokratins funktionssätt och för medborgarnas levnadsvillkor?

 

Institutionen har ett specialseminarium för offentlig politik och förvaltning som träffas ett antal gånger per termin.

 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2018-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/forskning/forskningsomraden/offentlig-politik-och-forvaltning/
Utskriftsdatum: 2019-07-17