Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Centrumbildningar

En centrumbildning fungerar som en mötesplats för studenter, forskare, men också näringsliv och offentlig sektor. Centrumbildningarna är tvärvetenskapliga och flera ämnen, fakultetsområden och lärosäten kan ingå i en centrumbildning.

Centrum för Europaforskning (CERGU)

Centrum för Europaforskning vid Göteborgs universitet (CERGU) etablerades 1995 i syfte att främja mångvetenskaplig forskning i frågor med anknytning till Europa på Göteborgs universitetet. CERGU är organisatoriskt placerad under Samhällsvetenskapliga fakulteten. Basfinansiering och uppdrag kommer från tre fakulteter: Handelshögskolan, Samhällsvetenskapliga och Humanistiska fakulteterna. Forskare och övrig personal som är knutna till verksamheten har sin anställning och fysiska placering på sina respektive ämnesinstitutioner. Verksamheten är administrativt placerad vid Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Läs mer på CERGU:s hemsida

Centrum för studier av kollektivt handlande (CeCAR)

CeCAR är en centrumbildning vid Göteborgs universitet som har som mål att utveckla en empiriskt grundad teori som kan förklara faktorerna bakom framgångsrikt kollektivt handlande. Att förstå kollektivt handlande är en av vår tids största utmaningar och är helt avgörande om vi ska kunna undvika sociala, miljömässiga och hälsorelaterade problem i framtiden. Inom CeCAR arbetar man tvärvetenskapligt genom en samverkan mellan naturvetenskap, samhällsvetenskap, utbildningsvetenskap och humaniora. CeCAR är en del av Göteborgs universitets stora satsning inom globala samhällsutmaningar, UGOT Challenges. Centrumbildningen leds från statsvetenskapliga institutionen.

Läs mer på CeCARS hemsida

SOM-institutet

SOM-institutet har två huvudmän: institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) och statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Verksamheten är administrativt placerad vid JMG.

Läs mer på SOM-institutets hemsida

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-10-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?