Stefan Dahlberg, Henrik Oscarsson & Lena Wängnerud (editors) (2013), Stepping Stones: Research on Political Representation, Voting Behavior, and Quality of Government.

Nyhet: 2013-10-08

Ladda ner som pdf

AV: Anna-Karin Lundell

• Arvsrätt till kronan minskade risken för krig och politisk instabilitet

[2019-09-09] Införandet av arvsmonarki i Europa bidrog till att minska risken för inbördeskrig i samband med överlämnandet av makten. Det visar en studie från Göteborgs universitet som undersökt historiska successioner mellan åren 1000 och 1800.

• CV-workshops: kom och förbered dig för arbetslivet!

[2019-09-06] Som student på Statsvetenskapliga institutionen kommer du att kunna känna dig trygg när det är dags att söka jobb. Vi erbjuder föreläsningar och workshops som handlar om vägen till arbetslivet, och nu i september är det dags att vässa ditt kanske viktigaste redskap - CV:t.

• IAGG slår rekord i nationaliteter

[2019-09-04] Studenter från 20 olika länder samlades på introduktionen till masterprogrammet International Administration and Global Governance (IAGG) den 3 september. Programmet är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan Statsvetenskapliga institutionen, institutionen för globala studier och institutionen för nationalekonomi med statistik.

• Samhällsanalysen - en podd om ekonomi och samhällsutveckling

[2019-08-30] Samhällsanalysen - en podd om ekonomi och samhällsutveckling

• "Vi har lärt oss väldigt mycket om valforskning och EU"

[2019-08-26] Under den mest intensiva perioden inför valet till Europaparlamentet 26 maj ansvarade studenterna Kajsa och Maja för den nya satsningen "Faktablad om EU-val", ett gemensamt initiativ av Valforskningsprogrammet och CERGU med syfte att förse människor med grundläggande kunskaper inför valet.

Fler publikationer

Till kalendern