VR beviljar statsvetare 39 miljoner kronor

Nyhet: 2018-11-06

Vetenskapsrådet (VR) har i årets stora utlysning inom humaniora och samhällsvetenskap beviljat sex forskare vid statsvetenskapliga institutionen nära 39 miljoner kronor i forskningsbidrag.

Bidrag till forskningsmiljö

Daniel Naurin, professor, 15.8 miljoner kronor.
Ett oberoende rättsväsende under press? Uppbyggnad av en infrastruktur för multidisciplinär forskning om EU-domstolen.

Projektbidrag

Andrej Kokkonen, universitetslektor, 5.2 miljoner kronor.
Delade demokratier? Affektiv politisk polarisering i Europa.

Olof Larsson, postdoktor, 4 miljoner kronor.
Regelbrott som hot mot internationellt kollektivt handlande.

Anna Lührmann, universitetslektor, 4.6 miljoner kronor.
Autokratisering: Demokratins samtida utmaning.

Anna Persson, universitetslektor, 4.3 miljoner kronor.
Idéernas makt: Nya perspektiv på staters kapacitet och tillhandahållandet av kollektiva nyttigheter i unga demokratier.

Jon Pierre, professor, 5 miljoner kronor.
Styrning för kollektivt handlande; fallet antibiotikapolicy i Europa.

Fler projekt på Göteborgs universitet där statsvetare är inblandade

Bidrag till forskningsmiljö

Andrea Spehar, universitetslektor i statsvetenskap och föreståndare för Centrum för Global Migration, 17.6 miljoner kronor.
Refugee Migration and Cities: Social Institutions, Political Governance and Integration in Jordan, Turkey and Sweden (SIPGI).

Projektbidrag

Sebastian Lundmark, forskare, SOM-institutet, 3 miljoner kronor.
Ett projekt för utvecklandet av nya interventioner för att minska svarsbortfallet i frågeundersökningar bland invandrare, socialt utsatta grupper, och bland personer som bor i utanförskapsområden.

AV: Anna-Karin Lundell

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-12-20