Pris för bästa bok om svensk politik

Nyhet: 2018-10-12

Vid Statsvetenskapliga förbundets årsmöte den 4 oktober tilldelades SNS Demokratirapport 2017: Samverkan och strid i den parlamentariska demokratin förbundets pris för bästa bok om svensk politik. Två statsvetare vid Göteborgs universitet är medförfattare till boken.

Samverkan och strid i den parlamentariska demokratin handlar om hur väl den svenska parlamentariska demokratin fungerar samt föreslår bland annat hur förutsättningarna för minoritetsregeringar kan förbättras.

Prismotiveringen lyder så här:

”Boken är föredömlig genom att leva upp till akademins centrala uppgifter:

• Ett viktigt inomvetenskapligt forskningsbidrag presenterat med analytisk skärpa och stringens;

• Statsvetenskapligt relevant och pedagogiskt övertygande, som kan vara till glädje för våra statsvetarstudenter om boken läggs in på kurslistorna;

• Ett väsentligt bidrag till den tredje uppgiften: en publik skrift som vågar diskutera tänkbara reformstrategier och som därmed bidrar till den offentliga debatten om den svenska demokratins framtid.”

Ladda ner rapporten här
.

Hanna Bäck, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet

Carl Dahlström, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet

Johannes Lindvall, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet

Elin Naurin, docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet

Jan Teorell, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet

Texten är en omarbetning från ett pressmeddelande från SNS.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-12-20