Politologerna fyller fem!

Nyhet: 2018-01-12

Idag är det fem år sedan det första inlägget publicerades på statsvetarbloggen Politologerna. Sedan dess har den bjudit läsarna på 400 artiklar med analyser och kommentarer till svensk politik.

Bloggarna utgörs av åtta fasta skribenter som alla är forskare i statsvetenskap (politologer) vid universiteten i Göteborg och Linköping. Bland dessa återfinns professor Henrik Ekengren Oscarsson som är föreståndare för det svenska Valforskningsprogrammet och Johan Martinsson som leder SOM-institutet vid Göteborgs universitet.

Genom åren har också en lång rad inlägg författats av gäst-politologer som är experter inom olika statsvetenskapliga områden.

Syftet med bloggen är att ge nya infallsvinklar och lättillgängliga analyser av svensk politik och efter bästa förmåga leverera forskningens hittills bästa svar på såväl dagsaktuella som eviga frågor.

Femårsdagen firar Politolgerna genom att lista varje författares mest lästa inlägg. Om du inte redan har upptäckt bloggen, gör gärna det: https://politologerna.wordpress.com/2018/01/12/politologerna-fyller-fem/.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-12-20