Nya visualiseringar om Svensk väljaropinion

Nyhet: 2018-03-21

Valforskningsprogrammet lanserar idag tillsammans med Datastory den andra webbapplikationen i vår serie. Samarbetet sker inom ramen för vårt folkbildande RJ-finansierade projekt om forskningskommunikation genom datavisualisering. Syftet med projektet är att Valforskningsprogrammets forskningsresultat ska kunna få större spridning till en bredare publik.

Mätningarnas mätning
I applikationen Mätningarnas mätning kan du som användare själv utforska det sammanvägda resultatet av alla opinionsmätningar och jämföra det med de enskilda opinionsinstituten. Det finns en vy för möjliga regeringsalternativ och två vyer som visar stödet parti för parti. Applikationen uppdateras varje dag.

Artikeln publicerades först på: valforskning.pol.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-12-20