Göran Duus-Otterström ny professor i statsvetenskap

Nyhet: 2019-05-31

Den 10 maj var det dags för den årliga professorsinstallationen vid Göteborgs universitet, då installerades 43 nya professorer varav två i statsvetenskap. I år uppmärksammades varje professor med en kort intervjufilm, så låt oss få presentera: Göran Duus-Otterström.

Göran Duus-Otterströms forskning handlar till stor del om klimaträttvisa, det vill säga om hur kostnader förenade med olika klimatåtgärder borde fördelas mellan individer, länder och generationer. Han har inom detta område undersökt olika historiska principer, i synnerhet idén att nedärvt ”smutsigt” välstånd kan läggas nuvarande människor till last. Han forskar även om rättvisa straff och om relationen mellan statens legitimitet och dess rätt att kräva medborgarnas lydnad.

Filmen är gjord av fotograf Johan Wingborg och redaktör Eva Lundgren vid kommunikationsenheten, Göteborgs universitet.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-02-04