Den 25 november kommer det nya GU-kortet

Nyhet: 2019-11-12

Eftersom det nya kortet bygger på ett helt nytt system måste samtliga gamla GU-kort vid universitetet bytas ut under våren 2020.

Alla medarbetare och alla studenter med ett aktivt studentkonto kommer att kunna beställa det nya GU-kortet från och med den 25 november. Alla gamla GU-kort måste bytas ut inom cirka sex månader, sedan slutar de att fungera.

Ditt gamla GU-kort går att använda tills vidare så länge som giltighetstiden på kortet inte har gått ut, men efter den 25 november går det inte längre att förlänga kortet.

Fördelar med det nya GU-kortet

Det nya systemet innebär enklare administration och smidigare rutiner för både användare och administratörer.

Du beställer själv ditt nya GU-kort i en beställningsportal och laddar upp ett eget foto till ditt kort. Du kan antingen välja ett befintligt foto eller ta ett nytt med din mobilkamera vid beställning.

Du väljer sedan på vilket Servicecenter du vill hämta ut ditt färdiga kort och när kortet är klart för avhämtning får du ett meddelande till den e-postadress som är knuten till ditt x-konto.

Du behöver inte uppdatera giltighetstiden på det nya GU-kortet, det är giltigt så länge som du är anställd. Du behöver alltså endast besöka ett Servicecenter när du hämtar ut ditt kort.

Funktionerna på GU-kortet är desamma som tidigare.

Att tänka på med det gamla GU-kortet

Det gamla GU-kortet fortsätter att fungera fram till dess att du hämtar ut ditt nya kort, under förutsättning att giltighetstiden på kortet inte har gått ut. Giltighetstiden är markerad längst ner på kortet med år/månad.

Om du har ett befintligt GU-kort vars giltighet går ut inom kort kan det vara en god idé att förlänga kortet i Servicecenter före den 25 november. Efter detta datum förlängs inga gamla GU-kort och du behöver istället beställa ditt nya kort direkt för att få tillgång i passersystemet.

Du som har ett gammalt kort utan någon giltighetstid utskriven på kortet kan avvakta med att beställa ett nytt kort tills vidare då nya rutiner för externa kort håller på att tas fram.

Här beställer du det nya kortet

Från och med den 25 november hittar du information om det nya GU-kortet, och länk till GU-kortportalen där du beställer ditt kort, via en ingång under Service & stöd i Medarbetarportalen. En länk till sidorna kommer också att nås via Profil & inställningar i toppmenyn under ditt namn när du är inloggad i portalen.

Information om det nya kortet finns även under webbsidan för GU-kortprojektet:

GU-kort 2

Exempelbild på det nya GU-kortetExempelbild på det nya GU-kortet.

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-02-04