Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

CV-workshops: kom och förbered dig för arbetslivet!

Nyhet: 2019-09-06

Som student på Statsvetenskapliga institutionen kommer du att kunna känna dig trygg när det är dags att söka jobb. Vi erbjuder föreläsningar och workshops som handlar om vägen till arbetslivet, och nu i september är det dags att vässa ditt kanske viktigaste redskap – CV:t.

Ditt CV kan spela en avgörande roll när du ska söka nytt jobb. Det är ofta det första intrycket en arbetsgivare får av dig – en samlad bild av din utbildning, vad du jobbat med tidigare och om du har haft förtroendeuppdrag till exempel.

Ett CV ger alltså grundläggande fakta om din bakgrund. Den mer personliga delen när du söker arbete täcks av ett personligt brev och av själva anställningsintervjun.

– Att skriva CV och personligt brev är en lärprocess som kräver en hel del arbete, och vår erfarenhet är att det är väldigt utvecklande för studenterna att komma till våra CV-workshops och diskutera detta i smågrupper med varandra. Alla har olika erfarenheter som bidrar med olika infallsvinklar, säger Karin Andersson, alumn- och praktiksamordnare vid institutionen.

Planerade CV-workshop i höst

Den här månaden erbjuder vi fyra workshops:

20 september
23 september (på engelska)
27 september 
30 september (på engelska)

Tid och plats hittar du i vårt Kalendarium på hemsidan.

Du som studerar på Statsvetenskapliga institutionen är välkommen att delta, men föranmälan krävs. Förutom alumn- och praktiksamordnaren Karin träffar du ockskså studievägledare Eva Nilsson och den internationella koordinatorn Angelica Thell.

– Vi kommer att gå igenom vilka delar som måste ingå i ett CV och hur ett bra personligt brev kan se ut. Mejla till mig på karin.andersson@pol.gu.se om du vill anmäla dig till våra workshops och om du vill ha mer information. Varmt välkommen!

P.S.
CV är en förkortning av curriʹculum viʹtae (latin) som betyder levnadslopp, levnadsteckning, biografiska notiser.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-02-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/aktuellt/Nyheter/nyheter-detalj//cv-workshops--kom-och-forbered-dig-for-arbetslivet-.cid1642686
Utskriftsdatum: 2020-02-23