Ann Towns ny professor i statsvetenskap

Nyhet: 2019-05-24

Den 10 maj var det dags för den årliga professorsinstallationen vid Göteborgs universitet, då installerades 43 nya professorer varav två i statsvetenskap. I år uppmärksammades varje professor med en kort intervjufilm, så låt oss få presentera: Ann Towns.

Ann Towns forskar om kön och ojämlikhet i mellanstatliga relationer, såsom inom diplomatin, som länge varit helt mansdominerad men som nu ser en ökande andel kvinnor. Hennes forskning har rönt intresse bland diplomater, i Utrikesdepartementet och inom FN, alltså bland internationella aktörer som använder resultaten i pågående förändringsarbete. Hon driver också GenDip, ett forskningsprogram och internationellt nätverk om kön och diplomati.

Filmen är gjord av fotograf Johan Wingborg och redaktör Eva Lundgren vid kommunikationsenheten, Göteborgs universitet.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-02-04