Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Arvsrätt till kronan minskade risken för krig och politisk instabilitet

  [2019-09-09] Införandet av arvsmonarki i Europa bidrog till att minska risken för inbördeskrig i samband med överlämnandet av makten. Det visar en studie från Göteborgs universitet som undersökt historiska successioner mellan åren 1000 och 1800.

 • CV-workshops: kom och förbered dig för arbetslivet!

  [2019-09-06] Som student på Statsvetenskapliga institutionen kommer du att kunna känna dig trygg när det är dags att söka jobb. Vi erbjuder föreläsningar och workshops som handlar om vägen till arbetslivet, och nu i september är det dags att vässa ditt kanske viktigaste redskap - CV:t.

 • IAGG slår rekord i nationaliteter

  [2019-09-04] Studenter från 20 olika länder samlades på introduktionen till masterprogrammet International Administration and Global Governance (IAGG) den 3 september. Programmet är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan Statsvetenskapliga institutionen, institutionen för globala studier och institutionen för nationalekonomi med statistik.

 • Samhällsanalysen - en podd om ekonomi och samhällsutveckling

  [2019-08-30] Samhällsanalysen - en podd om ekonomi och samhällsutveckling

 • "Vi har lärt oss väldigt mycket om valforskning och EU"

  [2019-08-26] Under den mest intensiva perioden inför valet till Europaparlamentet 26 maj ansvarade studenterna Kajsa och Maja för den nya satsningen "Faktablad om EU-val", ett gemensamt initiativ av Valforskningsprogrammet och CERGU med syfte att förse människor med grundläggande kunskaper inför valet.

 • Statsvetarstudent får Gunnar Svedbergs pris

  [2019-08-13] Simon Källman är mottagare av Gunnar Svedbergs pris 2019. Priset består av 10 000 kronor samt ett diplom, och kommer att delas ut under universitetets årliga doktorspromotion den 18 oktober.

 • Unga engageras i samtal om demokratin

  [2019-06-25] Ett Gothia Cup för demokratisamtal, så beskriver Urban Strandberg tankesmedjan International Youth Think Tank som presenterades under en presskonferens på Gothia Towers på måndagen.

 • CGM i Almedalen

  [2019-06-19] Nu närmar sig en ny Almedalsvecka och Göteborgs universitet medverkar som en av parterna bakom Västsvenska arenan i Almedalen för åttonde året i rad. Fokus för vårt program ligger på forskning inom aktuella samhällsfrågor så som integration, äldreomsorg och sjukvård.

 • Sexuellt våld utgör en drivkraft för politisk mobilisering bland kvinnor

  [2019-06-04] Det är inte säkert att kvinnor tystas av sexuellt våld i väpnade konflikter. Tvärtom kan sexuellt våld vara en drivkraft för kvinnors politiska mobilisering för fred och för kvinnors rättigheter. Det framkommer i en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Göran Duus-Otterström ny professor i statsvetenskap

  [2019-05-31] Den 10 maj var det dags för den årliga professorsinstallationen vid Göteborgs universitet, då installerades 43 nya professorer varav två i statsvetenskap. I år uppmärksammades varje professor med en kort intervjufilm, så låt oss få presentera: Göran Duus-Otterström.

Fler publikationer

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-09-17