• Den 25 november kommer det nya GU-kortet

[2019-11-12] Eftersom det nya kortet bygger på ett helt nytt system måste samtliga gamla GU-kort vid universitetet bytas ut under våren 2020.

• VR finansierar sju statsvetenskapliga forskningsprojekt vid GU

[2019-11-04] Vetenskapsrådet har fattat beslut om vilka ansökningar som beviljats bidrag inom utlysningen Humaniora och samhällsvetenskap 2019. Sju forskningsprojekt vid Statsvetenskapliga institutionen beviljas sammanlagt drygt 27 miljoner kronor.

• Internationell konferens med fokus på migration och integration

[2019-10-31] Vilka utmaningar och möjligheter innebär migration för dagens samhällen? Hur organiserar man på bästa sätt integrationsarbetet och hur fungerar egentligen initiativen för att stödja de nyanländas integration i praktiken? I november träffas forskare från hela världen på konferensen "Organizing Migration and Integration in Contemporary Societies" (OMICS 2019) för att diskutera migration och integration.

• Forskningsmedel från RJ

[2019-10-21] Den 17 oktober 2019 beslutade Riksbankens Jubileumsfond (RJ) om vilka projekt som får forskningsmedel. Två projekt vid Statsvetenskapliga institutionen beviljades pengar.

• Universitetslektor i statsvetenskap, en eller flera (PAR 2019/1181)

[2019-10-11] Diarienummer: PAR 2019/1181 Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, 100 % med placering vid statsvetenskapliga institutionen. Tillträde senast 1 september 2020. Sista ansökningsdag: 2019-11-24 Då institutionen verkar i en internationell miljö med mycket undervisning på engelska är det ett krav att obehindrat tala och skriva på engelska. Det är ett absolut krav på att kunna undervisa på svenska inom högst två år från anställningstillfället.

• Universitetslektor i statsvetenskap, en eller flera (PAR 2019/1178)

[2019-10-11] Diarienummer: PAR 2019/1178 Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, 100 % med placering tills vidare vid Statsvetenskapliga institutionen. Tillträde senast 1 september 2020. Sista ansökningsdag: 2019-11-24 Mycket goda kunskaper i svenska (tal och skrift) är ett krav då tjänsten innebär undervisning på svenska inom våra utbildningar på grundnivå från och med höstterminen 2020. Då institutionen verkar i en internationell miljö är det också ett krav att obehindrat tala och skriva på engelska.

• Nu undersöks om graviditet och föräldraskap förändrar synen på samhället

[2019-10-02] Bryr sig blivande föräldrar mer om miljön och framtiden än andra? Eller är det tvärtom den egna ekonomin som blir viktigast när man väntar barn? Drar kvinnor och män olika politiska slutsatser av graviditet och förlossning? Dessa och många andra liknande frågor ska forskare vid Göteborgs universitet nu för första gången söka svaren på.

• BOKSLÄPP: Förorten - ett samhällsvetenskapligt reportage

[2019-10-01] Den 9 oktober 2019 presenteras boken Förorten - ett samhällsvetenskapligt reportage. Författare är statsvetaren Peter Esaiasson, som inom ramen för forskningsprojekt vid Göteborgs universitet genomfört hundratals intervjuer med boende i Bergsjön och Hjällbo, två av Göteborgs så kallade utsatta områden.

• Arvsrätt till kronan minskade risken för krig och politisk instabilitet

[2019-09-09] Införandet av arvsmonarki i Europa bidrog till att minska risken för inbördeskrig i samband med överlämnandet av makten. Det visar en studie från Göteborgs universitet som undersökt historiska successioner mellan åren 1000 och 1800.

• CV-workshops: kom och förbered dig för arbetslivet!

[2019-09-06] Som student på Statsvetenskapliga institutionen kommer du att kunna känna dig trygg när det är dags att söka jobb. Vi erbjuder föreläsningar och workshops som handlar om vägen till arbetslivet, och nu i september är det dags att vässa ditt kanske viktigaste redskap - CV:t.

Fler publikationer

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-04-20