• Studenter i samtal med nobelpristagare

[2019-12-17] Den 8 december 2019 föreläste 1986 års nobelpristagare i kemi John Polanyi på Göteborgs universitet. Efter föreläsningen mötte han några av universitetets studenter i ett rundabordssamtal, tre av dem är masterstudenter vid Statsvetenskapliga institutionen.

• Konstitutionsutskottet hade hearing med tre statsvetare från GU

[2019-12-13] Den 12 december 2019 hade Konstitutionsutskottet en öppen utfrågning om den representativa demokratins utmaningar i polariseringens tid. Tre statsvetare deltog, samtliga från Göteborgs universitet: Sören Holmberg, seniorprofessor Elin Naurin, docent och Bo Rothstein, professor.

• Kultur centralt för samhörighet i Västsverige

[2019-12-12] Den senaste västsvenska SOM-undersökningen visar att färre än hälften av västsvenskarna känner samhörighet med personer från andra kulturer. Frågor om mångkultur polariserar i lägre utsträckning än frågor om ekonomi och miljö. Kulturutflyktsmål i regionen är mindre besökta men mer tillgängliga idag än för tjugo år sedan. Resultaten analyseras och presenteras i den nya forskarantologin Ingen kommer undan kulturen.

• Pris till masteruppsats om korruption inom offentlig upphandling

[2019-12-03] Fredrik Larsson, alumn vid Statsvetenskapliga institutionen, har fått Konkurrensverkets pris "Ekonomi 2019" för sin uppsats. Temat för tävlingen var konkurrens och upphandling.

• Vi söker 3-4 doktorander i statsvetenskap

[2019-12-02] Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 4 år Omfattning: 100% Placering: Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet Tillträde: 2020-09-01 Ansökan ska vara inkommen senast 2019-02-04

• Sören Holmberg får Branschens Hederspris

[2019-11-29] När undersökningsbranschen i dagarna delade ut MarC Awards 2019 gick Branschens Hederspris till Sören Holmberg, seniorprofessor i statsvetenskap.

• Att studera i Shanghai var en enorm möjlighet

[2019-11-29] Amalia Brandt Hjerstedt tillbringade ett år av sitt masterprogram med double degree-inriktning på Fudan University i Shanghai. I Kina fick hon känna på fördelarna som finns med fri rörlighet och kulturell mångfald, vilket är bra erfarenheter för hennes nuvarande arbete i Hong Kong. Intervjun med Amalia är på engelska.

• Johan Martinsson invald i ESS metodrådgivningsgrupp

[2019-11-21] Johan Martinsson, föreståndare för SOM-institutet, invald i ESS metodrådgivningsgrupp

• Projekt inom miljöpolitikens område får närmare 10 miljoner från Formas

[2019-11-21] Den 20 november fattade Formas beslut i Årliga öppna utlysningen 2019. Två projekt vid Centre for Collective Action Research (CeCAR) beviljades medel.

• Drygt 5 miljoner kronor i forskningsmedel till V-Dem

[2019-11-21] Varieties of Democracy (V-Dem) har fått forskningsfinansiering för tre projekt från tre olika organisationer.

Fler publikationer

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-04-20