• Nya valbara kurser i Europakunskap

[2019-03-21] Från och med höstterminen 2019 finns tre nya valbara kurser för studenter på Europaprogrammet, masterprogrammet i Europakunskap och för dig som är intresserad av att läsa fristående kurs.

• Livia från Brasilien valde masterprogrammet i Europakunskap

[2019-03-20] Livia Radaeski is a second year student at the Master's Programme in European Studies. She enjoys its multidisciplinary nature and that it is possible for her to focus on areas of personal interest. To call Gothenburg home is a happy thing for her - she thinks the University of Gothenburg is an incredible place to study, not only because of its amazing staff, but also because of its modern and resourceful facilities.

• Helt nya faktablad inför EU-valet

[2019-03-13] Den 26 maj 2019 är det dags för val till Europaparlamentet. Valforskningsprogrammet och Centrum för Europaforskning (CERGU) vid Göteborgs universitet har tillsammans tagit initiativ till en särskild serie av faktablad för att bidra med forskningsbaserad kunskap och fakta inför valet.

• Petter vill bidra till samhällsbygget

[2019-03-12] Petter Rodebjer läser fjärde terminen på Europaprogrammet med inriktning nationalekonomi. Han värdesätter den samhällsengagerade miljön på Göteborgs universitet och lägger ner mycket tid på sina studier. I framtiden vill han jobba med handelsfrågor i den Europeiska kommissionen.

• Nytt standardverk om vallöften

[2019-03-11] De vallöften som partierna ger i sina valmanifest är centrala för den representativa demokratin. De hjälper väljarna att bestämma vilket parti de ska rösta på, men kan också användas för att ställa politiker till svars för löften som inte blev av. Nu sammanfattas den internationella vallöftesforskningen i en nyutkommen bok - där nya analyser och ny data gör det möjligt att studera vallöften på ett annat sätt än tidigare.

• I höst kan du läsa statsvetarprogrammet med ännu mer statsvetenskap

[2019-03-07] Till hösten startar en ny inriktning av statsvetarprogrammet som gör det möjligt för den som vill fördjupa sig mer i statsvetenskap att göra det. Inriktningen kommer att fokusera på maktöverlämning i demokratiska samhällen och på svenska förvaltningstraditioner. Det ingår också en praktiskt orienterad kurs där studenterna får lära sig att skriva debattartiklar, projektplaner och beslutsunderlag.

• Militärt våld blir alltmer byråkratiserat

[2019-03-05] En stor del av dagens militära våldsarbete planeras och utförs bakom skrivbordet. Enligt en ny avhandling leder denna byråkratisering till att operativa militärer inte alltid ser sambandet mellan sina knapptryckningar och dess våldseffekter. I den trygga kontorsmiljön distanseras den militära personalen från våldets humanitära konsekvenser.

• Karin granskar bolag och nämnder i Göteborg

[2019-03-04] Karin Knutsson läste Europaprogrammet med inriktning nationalekonomi. Idag arbetar hon på Stadsrevisionen vid Göteborgs Stad. Det kritiska tänkandet som hon lärde sig under sin utbildning har varit till mycket stor nytta i hennes arbetsliv.

• Natalia från Grekland läste sin statsvetarmaster i Göteborg

[2019-03-01] The Department's long and established tradition in electoral studies and comparative politics and the respective courses offered in MaPS were the best combination for me, says Natalia Natsika, 31 years old from Athens, Greece.

• Biträdande forskare till statsvetenskapliga institutionen och valforskningsprogrammet

[2019-02-20] Är du en statsvetare som vill du vara med och förklara varför väljare röstar som de gör och varför val slutar som de gör? Gillar du dessutom att arbeta självständigt, ta egna initiativ, lösa problem och vara spindel i nätet i ett team? Då ska du söka den lediga anställningen som biträdande forskare!

Fler publikationer

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-04-20