Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Stenastiftelsen bjöd in double degree-studenter från Kina

  [2018-02-13] Tack vare Stenastiftelsens stipendieprogram kan masterstudenter från Kina förlägga ett av sina två läsår Sverige. I förra veckan träffade studenterna representanter för Stenastiftelsen och diskuterade likheter och skillnader mellan länderna.

 • Elif vill sprida kunskap om EU i Sverige

  [2018-02-12] Elif Can är nationalekonom som under en praktik i Bryssel insåg hur viktigt det är med specialistkunskaper om EU. Nu läser hon andra terminen på masterprogrammet i europakunskap och rekommenderar alla med intresse för EU och tvärvetenskapliga perspektiv på europafrågor att söka den utbildningen.

 • SOM-institutet söker biträdande undersökningsledare

  [2018-02-12] SOM-institutet söker en biträdande undersökningsledare för arbete med SOM-institutets olika undersökningsprojekt som de årliga SOM-undersökningarna och våra olika webbpaneler. Anställningen är på tio månader och med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 • Masteruppsats i statsvetenskap prisas

  [2018-02-02] Ett år efter avslutade studier har Adam Josefsson belönats med ett stipendium på 20 000 kronor av Hyresgästföreningen för sin masteruppsats om bostadssegregation och dess effekt på arbetsmarknaden i Sverige.

 • CERGU söker 1-2 postdok

  [2018-01-26] 1-2 postdoktjänster i europaforskning

 • CES söker studieadministratör

  [2018-01-26] Ledig anställning som studieadministraör inom europastudier.

 • PregSOM söker doktorand

  [2018-01-26] Ledig anställning

 • Alltför värdeladdad valretorik kan skapa svekdebatt

  [2018-01-19] Värdeladdade ord ger utrymme för tolkningar. Vilket öppnar för att väljare kan uppfatta budskap som politiker inte avsett. Det framkommer i en ny avhandling.

 • Politologerna fyller fem!

  [2018-01-12] Idag är det fem år sedan det första inlägget publicerades på statsvetarbloggen Politologerna. Sedan dess har den bjudit läsarna på 400 artiklar med analyser och kommentarer till svensk politik.

 • Positivt om vård och mångkultur enligt senaste västsvenska SOM-undersökningen

  [2017-12-15] Tand- och sjukhusvård i Västra Götaland, och framförallt personalen som jobbar där, får höga betyg men verksamheterna brister när det kommer till effektivitet. Oron för bostadsbrist är större i Göteborg men på landsbygden oroar man sig mer för avfolkning. Västsvenskarna blir allt mer positiva till ett mångkulturellt samhälle samtidigt som Västlänken tappar i stöd i opinionen.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?