AFS med Jonas Pontusson

Tid: 2019-05-16 kl 15:15

Evenemangstyp: Seminarium

Allmänna forskningsseminariet (AFS) gästas av professor Jonas Pontusson, statsvetenskapliga institutionen, University of Geneva. Han presenterar ERC-Advanced-Grant-projektet "Unequal Democracies".

AFS med Aksel Sundström

Tid: 2019-05-23 kl 09:15

Evenemangstyp: Föreläsning

Docentföreläsning på Allmänna forskningsseminariet (AFS) av Aksel Sundström.

QOG lunch seminar with Benito Arruñada

Tid: 2019-05-24 kl 12:00
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19 - Stora Skansen (B336), Sprängkullsgatan 19

Evenemangstyp: Seminarium

The QoG Institute regularly organizes seminars related to research on Quality of Government. The seminars address the theoretical and empirical problem of how political institutions of high quality can be created and maintained as well as the effects of Quality of Government on a number of policy areas, such as health, the environment, social policy, and poverty. Speakers are invited from the international research community and experts from NGOs and other organizations to the lunch seminars. The seminars last for one hour and include a short presentation by the speaker (30-35 min) followed by a joint discussion about the topic. If nothing else is indicated, the seminars are held in English.

Föreläsare: Benito Arruñada, Professor, Department of Economics and Business, Pompeu Fabra University

OPF-seminariet med Agnes Cornell

Tid: 2019-05-27 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarium

På seminariet i Offentlig politik och förvaltning (OPF) presenterar Agnes Cornell, Lunds universitet, ett paper på temat "Colonial Sources of Modern Bureaucracy: Professionalization and the Indian Civil Service".

QoG lunchseminarium med Petr Urban

Tid: 2019-05-29 kl 12:00

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Petr Urban, Head of Department for Contemporary Continental Philosophy, Academy of Sciences of the Czech Republic