QoG lunchseminarium med Marko Klasnja

Tid: 2020-03-11 kl 12:00

Evenemangstyp: Seminarium

The QoG Institute regularly organizes seminars related to research on Quality of Government, broadly defined as trustworthy, reliable, impartial, uncorrupted and competent government institutions. The seminars address the theoretical and empirical problem of how political institutions of high quality can be created and maintained as well as the effects of Quality of Government on a number of policy areas, such as health, the environment, social policy, and poverty. The seminars are in English if nothing else is indicated.

Föreläsare: Marko Klasnja, Assistant Professor, Edmund A. Walsh School of Foreign Service and Government Department, Georgetown University

European Research Day: European Borderlands

Tid: 2020-03-17 kl 13:00
Plats: Humanisten,Renströmsgatan 6 - C350

V-Dem Lunch Seminar with Eric Lake

Tid: 2020-03-18 kl 12:00

Evenemangstyp: Seminarium

Eric Lake, PhD Candidate at the University of Florida. Title: "Das Man, Dasein, Terrorism, and Counterterrorism: Explaining Anti-system Event Occurrences as a Function of Care Structure Management".

V-Dem Lunch Seminar with Alexander Taaning Grundholm

Tid: 2020-03-25 kl 12:00

Evenemangstyp: Seminarium

Alexander Taaning Grundholm, visiting scholar 1 March-31 May, PhD research fellow at the Department of Political Science, Aarhus University. Title: "Keeping Your Enemies Close: Opposition Co-Optation and Coup Risk in Autocracies".

Gästseminarium: Thomas Karv

Tid: 2020-03-31 kl 09:15