Forskaren som aktivist - Bo Rothstein

Seminarium

Vissa säger sig vara aktivister, andra anklagas för att vara det. Men vad innebär forskarens samhällsengagemang? Är den personliga drivkraften ett problem eller kan den utveckla forskningen? Vad krävs för att vara vetenskapligt professionell och hur hanterar forskaren den ädla konsten att sitta på dubbla stolar?

Möt Bo Rothstein, professor i statsvetenskap, Sveriges mest citerade statsvetare i internationella vetenskapliga tidskrifter men också känd för sina kritiskt reflekterande artiklar i dagspress, i ett samtal om vetenskap och samhällsengagemang.

Djupintervju i ca en timme. Därefter fortsatt häng och öppen diskussion till Bo Rothsteins egen spellista med utvalda låtar.

Samtalsledare: Lena Ulrika Rudeke, verksamhets- och programansvarig, Jonsereds herrgård, Göteborgs universitet

I serien Forskaren som aktivist - om vetenskaplighet och samhällsengagemang. En serie djupintervjuer med samhällsengagerade forskare.

Arr: Folkuniversitetet och Jonsereds herrgård vid Göteborgs universitet.

Plats: Kvartersscenen 2Lång, Andra långgatan 30.
Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.
Öppet från kl. 18:00. Mat och bar.

Datum: 2020-01-22

Kategorier: Samhällsvetenskap, Samverkan, Forskning, Universitetsgemensam