De politiska ideologiernas kris

Föreläsning

Politiska partier har blivit allt fler och många väljare upplever att alternativen är diffusa. Men människor är för den skull inte mindre politiskt intresserade idag än tidigare. Håller själva ideologierna på att spela ut sin roll? Är det andra ideologiska dimensioner, andra frågor eller andra kanaler som styr medborgarnas politiska engagemang? Blir partier mindre relevanta för demokratin? Hur kan de här trenderna komma påverka förutsättningarna för parlamentarismen?

Ny forskning presenteras och aktuella frågor diskuteras i fakultetens serie lunchföreläsningar. Varannan tisdag. Serien arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet.

Föreläsare: Marie Demker, statsvetenskapliga institutionen

Datum: 2018-03-20