Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Öppet seminarium "Att förstå korruption"

Seminarium

Korruption utgör ett allvarligt hot mot välstånd, demokrati och välbefinnande, och de empiriska bevisen för dess skadliga effekter på samhället bara växer. Det har dock visat sig vara väldigt svårt att komma fram till en gemensam definition av vad korruption egentligen är, vilket blir ett problem när man vill bekämpa den.

I den nyutgivna boken Making Sense of Corruption beskriver författarna Bo Rothstein och Aiysha Varraich hur vår förståelse av korruption har förändrats över tid. De skriver också att en universell förståelse av korruption är möjlig, kanske främst genom att definiera vad korruption inte är.

Välkommen till ett frukostseminarium där författaren Bo Rothstein, professor i statsvetenskap vid University of Oxford, presenterar boken.

Kommenterar gör:
Inga-Britt Ahlenius, som har mångårig erfarenhet av anti-korruptionsarbete på bland annat Riksrevisionen och Förenta Nationerna.
Gissur Erlingsson, som studerar korruption i offentlig verksamhet, biträdande professor vid Institutionen för studier av samhällsutveckling och kultur vid Linköpings universitet.

Samtalsledare är Gustaf Arrhenius, vd för Institutet för framtidsstudier.

Tid: Fredag 5 maj, kl. 08:30-10:00, med enklare frukost från kl. 08:00
Plats: Institutet för framtidsstudier, Holländargatan 13 i Stockholm

Föreläsare: Bo Rothstein, professor i statsvetenskap vid University of Oxford, presenterar boken.

Datum: 2017-05-05

Tid: 08:30 - 10:00

Kategorier: Samhällsvetenskap

Arrangör: Institutet för framtidsstudier

Plats: Institutet för framtidsstudier, Holländargatan 13 i Stockholm

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-03-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?