Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Människor vill hellre ha miljöbeskattning av företag än av den egna konsumtionen

  [2019-04-15] Allmänheten är mer positivt inställd till koldioxidskatt som riktas mot industrin än mot den egna konsumtionen. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin, visar en studie från Göteborgs universitet.

 • Lenas uppsats blev en vetenskaplig artikel i European Review

  [2019-04-10] Under sin studietid på masterprogrammet i European Studies skrev Lena Caspers en uppsats som handlar om vilken roll experterna i EU:s läkemedelsreglering spelar för de beslut som fattas på området. Resultaten visar att experter som ska vara vetenskapligt objektiva ändå gör subjektiva bedömningar som kan påverka beslutsprocesser.

 • SOM-seminariet 2019: Högt förtroende, starkt EU-stöd och en minskad politisk mitt

  [2019-04-10] En minskad politisk mitt och politiska högervindar, ett ökat förtroende för flera samhällsinstitutioner - som polisen - och ett rekordstarkt stöd för EU. Det är några av de första resultaten från den nationella SOM-undersökningen 2018, som presenterades vid tisdagens SOM-seminarium. Idag släpps också årets viktigaste rapport från SOM-institutet: Svenska trender 1986-2018.

 • V-Dem släpper 2018 års demokratidata

  [2019-04-08] Forskare, policymakers och journalister från hela världen använder data från Varieties of Democracy (V-Dem) för att förstå de utmaningar världen står inför. Idag lanserar V-Dem-institutet en uppdaterad version av sitt prisbelönta dataset som inkluderar 202 länder från 1789-2018.

 • Statsvetarprogrammet ger kunskap som alla har nytta av

  [2019-04-08] Ellinor Snickars har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och ville lära sig mer om olika politiska system och teorier. Därför läser hon statsvetarprogrammet på Göteborgs universitet.

Fler publikationer

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2018-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-04-19