• Den 25 november kommer det nya GU-kortet

[2019-11-12] Eftersom det nya kortet bygger på ett helt nytt system måste samtliga gamla GU-kort vid universitetet bytas ut under våren 2020.

• VR finansierar sju statsvetenskapliga forskningsprojekt vid GU

[2019-11-04] Vetenskapsrådet har fattat beslut om vilka ansökningar som beviljats bidrag inom utlysningen Humaniora och samhällsvetenskap 2019. Sju forskningsprojekt vid Statsvetenskapliga institutionen beviljas sammanlagt drygt 27 miljoner kronor.

• Internationell konferens med fokus på migration och integration

[2019-10-31] Vilka utmaningar och möjligheter innebär migration för dagens samhällen? Hur organiserar man på bästa sätt integrationsarbetet och hur fungerar egentligen initiativen för att stödja de nyanländas integration i praktiken? I november träffas forskare från hela världen på konferensen "Organizing Migration and Integration in Contemporary Societies" (OMICS 2019) för att diskutera migration och integration.

• Forskningsmedel från RJ

[2019-10-21] Den 17 oktober 2019 beslutade Riksbankens Jubileumsfond (RJ) om vilka projekt som får forskningsmedel. Två projekt vid Statsvetenskapliga institutionen beviljades pengar.

• Universitetslektor i statsvetenskap, en eller flera (PAR 2019/1181)

[2019-10-11] Diarienummer: PAR 2019/1181 Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, 100 % med placering vid statsvetenskapliga institutionen. Tillträde senast 1 september 2020. Sista ansökningsdag: 2019-11-24 Då institutionen verkar i en internationell miljö med mycket undervisning på engelska är det ett krav att obehindrat tala och skriva på engelska. Det är ett absolut krav på att kunna undervisa på svenska inom högst två år från anställningstillfället.

Fler publikationer

Till kalendern