• SOM-institutet söker praktikant inför hösten

[2020-04-09] SOM-institutet siktar på att ta emot en praktikant under höstterminen 2020. Sista ansökningsdag är 27 april. Intervjuer sker på distans.

• Resultat från SOM-seminariet 2020

[2020-04-02] Sverige är på väg åt fel håll, förtroendet för sjukvård, medier och forskare är förhållandevis högt och frågor om brottslighet och klimat klättrar på dagordningen. Dessutom studeras sjukförsäkringssystemet, klimatskatter och Sverigedemokraternas första 10 år i Riksdagen.

• Att vara snabb och korrekt - dilemma för journalister i kristid

[2020-03-31] När krisen slår till brottas journalisterna med att både vara snabba och samtidigt korrekta. Ofta publiceras nyheter med formuleringar som "enligt obekräftade (eller osäkra) uppgifter". Forskarna Bengt Johansson och Jacob Sohlberg vid Göteborgs universitet har undersökt om allmänheten förstår de här så kallade journalistiska osäkerhetsmarkörerna. Studien presenteras i en ny rapport, "Uppgifterna om det misstänkta knivdådet är ännu osäkra". Ett experiment om användandet av journalistiska osäkerhetsmarkörer (JMG, Göteborgs universitet, 2020).

• Statsvetenskapliga institutionen övergår till distansstudier och distansarbete

[2020-03-17] Regeringen rekommenderade idag att universitet och högskolor, för att minska spridningen av Covid-19, övergår till distansundervisning och distansarbete.

• Valforskningsprogrammet söker praktikanter

[2020-03-13] Valforskningsprogrammet söker 2 praktikanter till höstterminen 2020 med start den 31 augusti 2020.

Fler publikationer

Till kalendern