Nyhet: 2018-12-04

Lindgren, Karl-Oskar, Sven Oskarsson & Mikael Persson (forthcoming). Enhancing Electoral Equality: Can Education Compensate for Family Background Differences in Voting Participation? American Political Science Review.

• CGM i Almedalen

[2019-06-19] Nu närmar sig en ny Almedalsvecka och Göteborgs universitet medverkar som en av parterna bakom Västsvenska arenan i Almedalen för åttonde året i rad. Fokus för vårt program ligger på forskning inom aktuella samhällsfrågor så som integration, äldreomsorg och sjukvård.

• Sexuellt våld utgör en drivkraft för politisk mobilisering bland kvinnor

[2019-06-04] Det är inte säkert att kvinnor tystas av sexuellt våld i väpnade konflikter. Tvärtom kan sexuellt våld vara en drivkraft för kvinnors politiska mobilisering för fred och för kvinnors rättigheter. Det framkommer i en ny avhandling från Göteborgs universitet.

• Göran Duus-Otterström ny professor i statsvetenskap

[2019-05-31] Den 10 maj var det dags för den årliga professorsinstallationen vid Göteborgs universitet, då installerades 43 nya professorer varav två i statsvetenskap. I år uppmärksammades varje professor med en kort intervjufilm, så låt oss få presentera: Göran Duus-Otterström.

• RJ beviljar statsvetare närmare 15 miljoner kronor

[2019-05-29] Den 28 maj beviljade Riksbankens Jubileumsfond (RJ) forskare medel inom humaniora och samhällsvetenskap för satsningarna Mixade metoder och RJ Sabbatical.

• Lägre acceptans för miljöskatter i länder med hög korruption och dysfunktionellt styre

[2019-05-28] Kvalitén på samhällets institutioner påverkar inte bara vilken service invånarna får. Den kan också vara avgörande för hur acceptansen för olika politiska styrmedel ser ut. Forskning från Göteborgs universitet visar att människor i länder med dåligt fungerande institutioner är mindre villiga att stödja miljöskatter, trots att de har gröna värderingar och är positiva till statlig styrning.

Fler publikationer

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2018-04-20