Nyhet: 2017-06-21

Eelco Harteveld, Andrej Kokkonen & Stefan Dahlberg (2017), Adapting to party lines: the effect of party affiliation on attitudes to immigrationWest European Politics.

• Studenter i samtal med nobelpristagare

[2019-12-17] Den 8 december 2019 föreläste 1986 års nobelpristagare i kemi John Polanyi på Göteborgs universitet. Efter föreläsningen mötte han några av universitetets studenter i ett rundabordssamtal, tre av dem är masterstudenter vid Statsvetenskapliga institutionen.

• Konstitutionsutskottet hade hearing med tre statsvetare från GU

[2019-12-13] Den 12 december 2019 hade Konstitutionsutskottet en öppen utfrågning om den representativa demokratins utmaningar i polariseringens tid. Tre statsvetare deltog, samtliga från Göteborgs universitet: Sören Holmberg, seniorprofessor Elin Naurin, docent och Bo Rothstein, professor.

• Kultur centralt för samhörighet i Västsverige

[2019-12-12] Den senaste västsvenska SOM-undersökningen visar att färre än hälften av västsvenskarna känner samhörighet med personer från andra kulturer. Frågor om mångkultur polariserar i lägre utsträckning än frågor om ekonomi och miljö. Kulturutflyktsmål i regionen är mindre besökta men mer tillgängliga idag än för tjugo år sedan. Resultaten analyseras och presenteras i den nya forskarantologin Ingen kommer undan kulturen.

• Pris till masteruppsats om korruption inom offentlig upphandling

[2019-12-03] Fredrik Larsson, alumn vid Statsvetenskapliga institutionen, har fått Konkurrensverkets pris "Ekonomi 2019" för sin uppsats. Temat för tävlingen var konkurrens och upphandling.

• Vi söker 3-4 doktorander i statsvetenskap

[2019-12-02] Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 4 år Omfattning: 100% Placering: Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet Tillträde: 2020-09-01 Ansökan ska vara inkommen senast 2019-02-04

Fler publikationer

Till kalendern