Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studier som leder till jobb inom offentlig och privat verksamhet

Cecilia Malmström, Sveriges EU-kommissionär, har studerat och disputerat vid statsvetenskapliga institutionen.

De flesta av våra studenter får jobb

År 2018 genomförde statsvetenskapliga institutionen en undersökning för att ta reda på vad våra studenter gör efter examen. Vi skickade ut en enkät till 510 alumner (tidigare studenter) och 52 procent av dessa besvarade enkäten.

Resultaten av undersökningen visar att 69 procent av våra studenter har fått jobb efter examen, 18 procent har fortsatt att studera och 4 procent är arbetssökande. Av de som arbetar är så många som 47 procent tillsvidareanställda.

De som uppgav att de gjorde praktik under sin utbildning kom snabbare ut på arbetsmarknaden än de som inte gjorde praktik. En viss andel, 34 procent, fick arbete innan de tagit ut sin examen.

Flest alumner, 41 procent, är anställda inom den offentliga sektorn och 28 procent inom den privata.

Några av de vanligaste yrkestitlarna är:

  • handläggare
  • samordnare
  • utredare
  • kommunikatör
  • konsult
  • nämndsekreterare
     

De vanligaste arbetsplatserna i den här undersökningen är Göteborgs Stad, Göteborgs universitet och Migrationsverket. 24 procent av de som har studerat hos oss arbetar utomlands.

Alumnporträtt

Christoffer har nytta av sin analytiska kompetens

Efter avslutade studier på Master’s Programme in European Studies fick Christoffer Henriksson arbete på revisions- och redovisningsbyrån EY. Att nätverka och knyta kontakter blev till hjälp ut i arbetslivet. Intervjun med Christoffer hittar du här.

Andrea fick jobb på sin praktikplats

Andrea Kihl har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och läste Europaprogrammet med statsvetenskaplig inriktning. Idag arbetar hon med skolutvecklingsfrågor. Intervjun med Andrea hittar du här

 

 
 

 

 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2018-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?