Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anvisningar för rekommendationsbrev

Ansökan ska innehålla två rekommendationsbrev. Breven bör vara författade av personer som kan avgöra den sökandes potential att tillgodogöra sig en utbildning på forskarnivå inom statsvetenskap.

Breven ska skickas direkt till institutionen av författarna till breven (inte av den sökande). Rekommendationsbreven kan skickas antingen via e-post till lena.caspers@gu.se senast, 6 februari eller via vanlig post till:

Göteborgs universitet
Statsvetenskapliga institutionen
Att: Lena Caspers
Box 711
405 30 Göteborg

OBS! Rekommendationsbrev som skickas med ordinarie post ska vara märkta med diarienumret och poststämplade senast 6 februari.


Anvisningar

Rekommendationsbrevet bör skrivas på ett officiellt brevpapper med logotyp eller brevhuvud. Brevet ska signeras av författaren.
Rekommendationsbrevet ska innehålla följande:


• Författarens namn, titel, arbetsplats (t.ex. universitet, institution), postadress, telefonnummer och e-postadress.

• Information om hur länge och i vilken kapacitet författaren känt den sökande.

• Information om den sökandes kunskap och färdighet inom det egna fältet inklusive den sökandes förmåga att självständigt kommunicera kring sin forskning i tal och skrift.

• Information om den sökandes förmåga att arbeta självständigt och disciplinerat.

• En uppskattning om den sökandes förmåga att tillgodogöra sig en utbildning på forskarnivå inklusive en beskrivning av de kvalitéer som gör den sökande till en lämplig kandidat - gärna i ett jämförande perspektiv baserat på författarens erfarenheter av exempelvis tidigare studenter eller arbetstagare.
 

Kontaktpersoner

Forskningsadministratör

Lena Caspers

Studierektor för utbildning på forskarnivå

Carl Dahlström 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2017-12-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?