Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anvisningar för rekommendationsbrev

Om du går vidare till nästa steg i antagningsprocessen kommer vi att kontakta dig under vecka 12-13 och be dig att inkomma med två rekommendationsbrev. Sökande förväntas alltså inte skicka in rekommendationsbrev i samband med att de fyller i den elektroniska ansökan.

Kontakta gärna två möjliga författare till rekommendationsbrev redan nu och be de att vara förberedda på att skicka in rekommendationsbrev enligt följande anvisningar om vi kontaktar dig:

Breven bör vara författade av personer som kan avgöra den sökandes potential att tillgodogöra sig en utbildning på forskarnivå inom statsvetenskap.

Breven ska skickas direkt till institutionen av författarna till breven (inte av den sökande). Rekommendationsbreven skickas via e-post till lena.caspers@gu.se .


Anvisningar

Rekommendationsbrevet bör skrivas på ett officiellt brevpapper med logotyp eller brevhuvud. Brevet ska signeras av författaren.
Rekommendationsbrevet ska innehålla följande:


• Författarens namn, titel, arbetsplats (t.ex. universitet, institution), postadress, telefonnummer och e-postadress.

• Information om hur länge och i vilken kapacitet författaren känt den sökande.

• Information om den sökandes kunskap och färdighet inom det egna fältet inklusive den sökandes förmåga att självständigt kommunicera kring sin forskning i tal och skrift.

• Information om den sökandes förmåga att arbeta självständigt och disciplinerat.

• En uppskattning om den sökandes förmåga att tillgodogöra sig en utbildning på forskarnivå inklusive en beskrivning av de kvalitéer som gör den sökande till en lämplig kandidat - gärna i ett jämförande perspektiv baserat på författarens erfarenheter av exempelvis tidigare studenter eller arbetstagare.
 

Kontaktpersoner

Studierektor för utbildning på forskarnivå
Mikael Persson

Forskningsadministratör
Lena Caspers

 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-12-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?