Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå i statsvetenskap

Syftet med forskarutbildningen i statsvetenskap är att utveckla doktorandens förmåga att bedriva högkvalitativ forskning. Den största och viktigaste delen av forskarutbildningen är att skriva en vetenskaplig avhandling. 

Forskarutbildningen vid statsvetenskapliga institutionen ger en bred utbildning i ämnets teoretiska och empiriska kärnområden med tonvikt på metodologisk pluralism. Forskarutbildningen är nära kopplad till institutionens olika forskningsområden.

Forskning av hög kvalitet

Våra främsta forskningsområden berör: Val och väljarbeteende, opinion, demokrati och demokratisering, institutionell kvalitet, offentlig politik och förvaltning, politisk teori, internationell politik, europeisk politik, genuspolitik och miljöpolitik.

Nationellt sett är vi ledande eller bland de ledande institutionerna inom dessa forskningsområden. Även internationellt sett rankas vår forskning högt, och våra databaser inom valforskning, korruption och demokrati hör till de bästa i världen.

Det här kan du arbeta med efter examen

En doktorsexamen i statsvetenskap kan leda till en forskarkarriär inom eller utanför akademin, till undervisning på olika nivåer inom universitetet, eller till en karriär som till exempel samhällsanalytiker i offentlig verksamhet eller inom politiken.
 

Doktorandantagning 2020

Årets utlysning av doktorandtjänster öppnar den 2 december 2019. Klicka här för att läsa mer.

Kontaktpersoner

Studierektor för utbildning på forskarnivå
Mikael Persson

Forskningsadministratör
Lena Caspers

 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-08-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?