Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera utomlands

 

Detta gäller för dig som vill läsa en termin utomlands under din utbilnding på Master´s Programme in Political Science

Du kan studera utomlands under din tredje termin på programmet. Det innebär att du ansöker om utbytesstudier under vår ansökningsperiod  15 december - 1 februari. Att studera statsvetenskap i ett annat land ger dig möjlighet att bredda ditt perspektiv, och finna andra infallsvinklar på områden som tidigare förekommit i din utbilnding. Du kan också få möjligheten att fördjupa dig i ett område som inte vi kan erbjuda.

Oavsett om du tänker dig en framtid på en svensk eller en inernationell arbetsmarknad är en utlandserfarenhet uppskattad av arbetsgivare.

Det är viktigt att du hittar ett univeristet som 1) tar emot Masters studenter och 2) ger kurser som matchar det du skulle ha läst i Sverige. Prata med koordinatorn om kursval och vilken typ av exmamen du vill ha, eftersom detta påverkar ditt kursval under utbytet.

Innan avfärd måste det finnas en skriftlig överenskommelse mellan studenten som ska åka och internationell koordinator, (i samråd med programmets studierektor). Där ska det klart framgå vilken examen studenten strävar mot, då detta är avgörande för vilka kurser studenten kan ta under utlandsstudierna. Har studenten inte fått ett skriftligt godkännande av valet av kurser kan det innebära att delar av utlandsstudierna inte kan tillgodoräknas inom ramen av programmet.
 

Om studenten vill ha en Politices masterexamen ska utbytesstudierna innefatta:
• 30hp inom statsvetenskap*
Eller
• 30hp i något av våra sammarbetsämnen*
 

Om studenten önskar en Filosofie masterexamen ska utbytesstudierna innefatta:
• 30hp blandade kurser*

*Varav åtminstone 15hp på avancerad nivå.
 

Vill du läsa mer om att studera utomlands och och komma i kontakt med vår internationella koordinator finns det mer information att läsa på Mina sidor.
 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2018-07-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?