Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förkunskapskrav och urval

Förkunskapskrav

Behörig att antas till Master´s Programme in Political Science är du som har:


OBS!

Du blir behörig baserat på de kurser du har avslutat och fått betyg i när programmet börjar. Med andra ord, du behöver inte ha en kandidatexamen när du ansöker. Du måste dock ha godkänt i alla kurser när programmet börjar. Inget undantag kommer att göras i detta avseende.
 

Urval och Statement of intent

Om det finns fler sökande än vad det finns platser baseras urvalet på en samlad bedömning av dina akademiska och yrkesmässiga erfarenheter, och hur väl programmet passar in i dina brett definierade karriärsmål.

Du ska därmed, förutom handlingar som styrker förkunskapskraven (det vill säga intyg/betyg som inte redan finns registrerade på antagning.se/Mina sidor) också ladda upp ett Statement of Intent. Statement of Intent/motivationsbrevet ska laddas upp på antagning.se senast den 3 februari (om sista ansökningsdatum är i januari) och 4 maj (om sista ansökningsdatum är i april). OBS! Statement of intent ska vara på engelska.

För Statement of Intent, använd mallen som finns tillgänglig nedan. Döp mallen med programmets namn innan du laddar upp på antagning.se. Notera att det inte går att göra ändringar i mallen samt att utrymmet är begränsat. Statement of intent ska ta sig an nedanstående frågor, vara väl strukturerat samt vara skrivet på ett klart och kortfattat språk. Med egna ord, berätta för oss:

• Hur har dina tidigare erfarenheter (både akademiska och icke-akademiska) lagt grunden till ditt intresse för programmet och förberett dig för de frågor som behandlas i Master’s programme in Political Science (MaPS)?
• Vilka är några av dina personliga såväl som professionella mål och ambitioner, och på vilket sätt tror du att MaPS hjälper dig i din strävan mot dessa mål?

Statement of intent MaPS

Du behöver ladda ner mallen för att kunna fylla i den. Använd Acrobat reader för att öppna den. OBS! Om du använder Apple finns särskilda instruktioner på www.antagning.se.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-11-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?