Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan

Detta masterprogram startar varje höst. Det finns två olika ansökningsperioder varje år, men de är riktade till olika studentgrupper. Se nedan för indelningen. Observera att det är olika anmälningskoder till utbildningen under de två olika ansökningsperioderna. Endast koden som motsvarar den aktuella ansökningsperioden är öppen under dess tidsperiod.

Inga dokument ska skickas till universitetet. Oavsett vilken av de två studentgrupperna du tillhör så ska alla dokument laddas upp eller skickas in, enligt instruktionerna på www.universityadmissions.se och www.antagning.se till Antagningsservice.

Om du är osäker på vilka dokument du ska skicka in kan du titta här samt under "Förkunskapskrav och urval" i menyn till vänster. Vi vill inte ha några rekommendationsbrev, men missa inte att skicka in ditt motivationsbrev (använd mallen som du hittar under "Förkunskapskrav och urval"). Om du har frågor gällande antagningen som är av teknisk art kan du vända dig till www.antagning.se. Om du däremot har antagningsfrågor som är av substantiell art så kan du vända dig till antagningsenheten vid Göteborgs Universitet.

Första ansökningsperioden

Denna ansökningsperiod vänder sig till:

• EEA-studenter (EU-länderna samt Island, Norge och Liechtenstein)
• Icke EEA-studenter som behöver visum till Sverige

Du ansöker till programmet via www.universityadmissions.se. Skapa dig ett konto och följ instruktionerna där.

Vänligen notera att alla dokument måste vara hos antagningsservice i tid för att de ska tas hänsyn till. Sista kompletteringsdatum kan variera från år till år, men de aktuella datumen finns utlysta på www.universityadmissions.se. Även anmälningsavgiften måste vara betald i tid.

Ditt TOEFL-testresultat måste skickas enligt de instruktioner som finns på www.universityadmissions.se. Vissa nationaliteter måste även sända sina utdrag/betyg från universitetet/n direkt till antagningsservice.

Andra ansökningsperioden

Denna ansökningsperiod vänder sig till:

• Svenska studenter
• EEA-studenter (EU-länderna samt Island, Norge och Liechtenstein)

Du ansöker till programmet via www.antagning.se. Skapa dig ett konto och följ instruktionerna där.

Vänligen notera att alla dokument måste vara hos antagningsservice i tid för att de ska tas hänsyn till. Sista kompletteringsdatum varierar från år till år, men de aktuella datumen finns utlysta på www.antagning.se.

Ditt TOEFL-testresultat måste skickas enligt de instruktioner som finns på www.universityadmissions.se.Vissa nationaliteter måste även sända sina utdrag/betyg från universitetet/n direkt till antagningsservice.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2018-11-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/Utbildning/masterprogram/master-programme-political-science/ansokan/
Utskriftsdatum: 2020-05-31