Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förkunskapskrav och urval

Förkunskapskrav

Behörig att antas till Master's programme in International Administration and Global Governance är du som har:

• En kandidatexamen (180hp) med minst 60hp inom en eller flera samhällsvetenskapliga discipliner eller motsvarande.
• Lägst betyget godkänt i engelska B/6 eller motsvarande. Klicka här för att se vad som räknas som motsvarande.

OBS!

Du blir behörig baserat på de kurser du har avslutat och fått betyg i när programmet börjar. Med andra ord, du behöver inte ha en kandidatexamen när du ansöker. Du måste dock ha godkänt i alla kurser när programmet börjar. Inget undantag kommer att göras i detta avseende.

Urval med CV och Statement of intent

Om det finns fler sökande än vad det finns platser baseras urvalet på en samlad bedömning av dina akademiska och yrkesmässiga erfarenheter, och hur väl programmet passar in i dina brett definierade karriärsmål.

Du ska därmed, förutom handlingar som styrker förkunskapskraven (dvs. intyg/betyg som inte redan finns registrerade på antagning.se/Mina sidor) även ladda upp:

1) ett CV (max 2 sidor) som ger översikt över dina akademiska meriter samt erfarenheter av organisations- och/eller yrkeslivet, samt
2) ett Statement of intent.

Statement of intent/motivationsbrevet och CV ska laddas upp på antagning.se senast den 3 februari (om sista ansökningsdatum är i januari) och 4 maj (om sista ansökningsdatum är i april). CV och Statement of intent ska vara på engelska. CV:t får inte vara längre än två sidor.

För Statement of Intent, använd mallen som finns tillgänglig nedan. Döp mallen med programmets namn innan du laddar upp på antagning.se. Notera att det inte går att göra ändringar i mallen samt att utrymmet är begränsat. Statement of Intent ska ta sig an nedanstående frågor, vara väl strukturerat samt vara skrivet på ett klart och kortfattat språk. Med egna ord, berätta för oss:

 

  • Hur har dina tidigare erfarenheter (både akademiska och icke-akademiska) lagt grunden till ditt intresse för de frågor som behandlas i Master's programme in International Administration and Global Governance (IAGG) och hur tror du att dina erfarenheter kommer bidra till IAGG-programmet?
  • Vilka är några av dina personliga såväl som professionella mål och ambitioner, och på vilket sätt tror du att IAGG hjälper dig i din strävan mot dessa mål?

 

Statement of intent IAGG

Du behöver ladda ner mallen för att kunna fylla i den. Använd Acrobat reader för att öppna den. OBS! Om du använder Apple finns särskilda instruktioner på www.antagning.se.
 

Förtur ges till sökande som läst 60 högskolepoäng (hp) inom ett av följande ämnen: statsvetenskap, offentlig förvaltning, nationalekonomi, internationella relationer, freds- och konfliktstudier, globala studier eller utvecklingsstudier.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-11-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?