Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master's Programme in International Administration and Global Governance

International Administration and Global Governance (IAGG) är ett tvärvetenskapligt masterprogram för dig som är intresserad av att lära dig mer om samhällsstyrning i ett globalt perspektiv. Utbildningen integrerar akademiska studier av internationella  frågor med politisk analys och opinionsbildning. All undervisning sker på engelska.

Programmets syfte

Det här programmet syftar till att ge dig de kunskaper du behöver för att kunna att formulera, analysera och utvärdera strategier när det handlar om långsiktig politisk, ekonomisk och social utveckling. Det sker genom både tvärvetenskapliga kurser, självständiga forskningsprojekt och praktik.

Innehåll den första terminen

Du får lära dig att utforska den historiska utvecklingen av det internationella systemet, med fokus på relationerna mellan internationella organisationer, både när det handlar om olika statliga och icke-statliga aktörer. Du kommer att undersöka de grundläggande teorierna inom områden som freds- och konfliktsvetenskap och ekonomisk, social och politisk utveckling. Varför har vissa politiska idéer anammats och andra inte? Vilka konsekvenser har teorier om utvecklingspolitiken haft, och för vem?

Genom analyser av specifika fall i den internationella ekonomiska, politiska och sociala utvecklingen, stärker utbildningen din förmåga att förutse effekterna av olika politiska strategier, och ger den kompetens som behövs för att utveckla förslag och strategier för att forma den politiska agendan.

Utveckla ditt eget intresse den andra, tredje och fjärde terminen

Andra och tredje terminen erbjuder möjligheter att utvecklas inom ett eget intresseområde genom valbara kurser, en valfri praktikperiod eller utbytesstudier. Tredje terminen innehåller också kurser i metod som utrustar dig med avancerad kunskap inom samhällsvetenskapliga forskningsmetoder.

IAGG erbjuder studenterna att välja mellan fyra olika metodkurser. Avsikten är att erbjuda mer flexibilitet i metodutbildningen genom att ge två kvantitativa och två kvalitativa metodkurser. Har du tidigare läst metod kan du välja bland alla fyra, har du inte läst någon metod tidigare kan du välja på den kvantitativa metodkursen, SF2324 Introduktion till tillämpad forskningsdesign och kvantitativa forskningsmetoder för samhällsvetare och den kvalitativa metodkursen SF2323 Tillämpade kvalitativa forskningsmetoder, problem och design. Metodkurserna syftar till att förbereda dig inför uppsatsarbetet. Utbildningen avslutas med en termins masteruppsatsskrivande.

Programmet ges genom ett samarbete mellan statsvetenskapliga institutionen, Institutionen för nationalekonomi med statistik och Institutionen för globala studier.

Internationellt utbyte och dubbla examina

Inom ramen för programmet är det möjligt att ta två examina, en så kallad double degree. Läs mer här.

IAGG slår rekord i nationaliteter

Studenter från 20 olika länder samlades på introduktionen för IAGG den 3 september 2019. Det är nytt rekord och väldigt roligt tycker vi! Läs hela nyheten IAGG slår rekord i nationaliteter.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-09-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?