Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Programstruktur och Examen

Villkor

Vi erbjuder upp till tre studenter att antas av Göteborgs universitet att studera ett särskilt spår av Master's Programme in European Studies vid Centre for European Studies vid Göteborgs Universitet. De antagna studenterna läser första läsåret vid University of North Carolina i Chapel Hill (UNC-CH), där de följer Transatlantic Masters Program (TAMII), European Governance Track. Andra året läser studenterna på Centre for European Studies i Göteborg.

Programstrukturen hittar du här.

Dubbla examina

Studenter som fullföljer programmet kommer att kunna få två examensbevis, ett från respektive lärosäte. Examensbevisen motsvarar

  • Göteborgs universitet: Filosofie Masterexamen (120 credits) med huvudområde Europakunskap
  • UNC-CH: Master’s degree in Political Science 

 

För att få en dubbel examen kan du inte göra några förändringar i studieplanen, du måste läsa år ett på UNC-CH och år två på Göteborgs universitet.
 

Examensarbete

Programmet avslutas med en masteruppsats. I detta inkluderas att du presenterar och försvarar uppsatsen vid ett slutseminarium, du ska även fungera som opponent på en annan students uppsats. Du behöver endast göra en uppsats och en opponering men kan alltså få två examina.

 

Kontaktinformation

Göteborgs universitet

Angelica Thell
Internationell Koordinator
exchange@pol.gu.se
031-786 44 45


 

University of North Carolina at Chapel Hill

Sarah A. Hutchison PhD
TAM Associate Director
Center for European Studies
sahutchi@email.unc.edu
 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2018-09-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?