Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

University of North Carolina - Chapel Hill (UNC-CH)

I delstaten North Carolina i USA ligger ett av USA:s äldsta offentliga universitet, University of North Carolina at Chapel Hill (UNC-CH). År efter år hamnar det på topplistorna över USA:s bästa. Som student vid ett av universiteten i forskningstriangeln Chapel Hill, Raleigh och Durham kommer du ha tillgång till en stark akademisk tradition.

Om Chapel Hill

Staden Chapel Hill är en vacker universitetsstad med gamla anor och starka traditioner kopplade till universitet, här kommer du ha möjlighet att uppleva ett äkta amerikanskt studentliv. Chapel Hill ligger några timmar söder om Washington DC - hjärtat av amerikansk politik. Enligt tidningen The Guardian är Chapel Hill en av de bästa amerikanska städerna att bo i.

Kombinationen av Chapel Hills alumner och kontaktnät i bland annat Washington DC samt Göteborgs universitets alumner och kontaktnät i till exempel Bryssel, ger dig bästa möjliga förutsättningar för din karriär.

Mer information om programmets upplägg

Amerikansk europaforskning med hög kvalitet

Center for European Studies (CES) vid UNC-CH har en lång tradition av forskning och kurser inom Europakunskap, vilket har lett till att de dragit till sig forskare och studenter från flera olika ämnesområden. CES är en av fem amerikanska institutioner som blivit erkända som ett nationellt forskningscenter av det amerikanska utbildningsdepartementet och som ett Jean Monnet Center of Excellence av EU. 

Aktiva studentgruppsutbyten

Båda universiteten har aktiva studentgrupper. Göteborgs Brännpunkt Europa och European Horizons at Carolina har ett aktivt sammarbete och utbyte av aktiviteter. Kolla in deras sidor på Facebook för att ta del av deras engagemang.

Att få både en amerikansk och svensk examen lockade Simon

Studenter som läser masterprogrammet i Europakunskap vid Göteborgs universitet har möjlighet att studera ett år i USA och ett år i Sverige. Simon Fredholm är en av dem. Just nu pluggar han på University of North Carolina i Chapel Hill. När han är klar med sin utbildning får han två examina – en svensk och en amerikansk. Ta del av hela texten: Att få både en amerikansk och svensk examen lockade Simon.
  

Kontaktinformation

Göteborgs universitet

Angelica Thell
Internationell Koordinator
exchange@pol.gu.se
031-786 44 45


 

University of North Carolina at Chapel Hill

Sarah A. Hutchison PhD
TAM Associate Director
Center for European Studies
sahutchi@email.unc.edu
 

Ansökan öppen för start hösten 2020

Två ansökningar krävs

Ansök senast:

10 december till UNC-Chapel Hill

15 januari till Göteborgs universitet

 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-04-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?