Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram

När du har tagit en kandidatexamen kan du bygga på din kompetens genom att läsa något av våra masterprogram på avancerad nivå. 

Med en masterexamen blir du mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden både nationellt och internationellt, den är också en förutsättning om du vill bli doktorand och fortsätta dina studier på forskarnivå. Examensarbetet omfattar en hel termin vilket ger dig fördjupade och specialiserade kunskaper inom ditt ämnesområde och stora möjligheter att knyta an till forskningsprojekt på Göteborgs universitet.

Program

Våra masterutbildningar är tvååriga och har en internationell prägel med studenter från olika länder. All undervisning sker på engelska.

Möjlighet till internationellt utbyte och dubbla examina

Som masterstudent hos oss har du möjlighet att ta en så kallad double degree. Det innebär att du kan förlägga ett av dina två läsår vid något av våra partneruniversitet Konstanz University i Tyskland, Fudan University i Kina eller på Univeristy of North Carolina i Chapel Hill, USA. När utbildningen är klar får du två masterexamina – ett från varje universitet. Det ger dig tillsammans med värdefulla internationella erfarenheter en fördel på dagens globala arbetsmarknad.

Vår forskning

Läs gärna om den spännande forskning som bedrivs hos oss genom att besöka de olika forskningsprogrammens hemsidor. Tveka inte att höra av dig om du har frågor!
 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2019-04-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?