Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram

När du har tagit en kandidatexamen kan du bygga på din kompetens genom att läsa något av våra fyra masterprogram på avancerad nivå. Sedan hösten 2016 ger vi också en masterutbildning i europakunskap som är till för redan yrkesverksamma.

Det finns många fördelar med att ta en masterexamen. Examensarbetet omfattar en hel termin (30 hp) vilket ger dig fördjupade och specialiserade kunskaper inom ditt ämnesområde och stora möjligheter att knyta an till forskningsprojekt inom Göteborgs universitet. Du får med andra ord en bra grund att stå på, till exempel för att konkurrera på arbetsmarknaden både nationellt och internationellt, eller för att fortsätta med en utbildning på forskarnivå.

Programutbud

Våra masterutbildningar är tvååriga och har en internationell prägel med studenter från olika länder. All undervisning sker på engelska.

Möjlighet till internationellt utbyte och dubbla examina

Som masterstudent hos oss har du möjlighet att ta en så kallad double degree. Det innebär att du kan förlägga ett av dina två läsår vid något av våra partneruniversitet Konstanz University i Tyskland, Fudan University i Kina eller på Univeristy of North Carolina I Chapel Hill. När utbildningen är klar får du två masterexamina – ett från varje universitet. Det ger dig tillsammans med värdefulla internationella erfarenheter en fördel på dagens globala arbetsmarknad.
 

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2018-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?