Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kvalitetssäkring av vår utbildning

Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att säkerställa att våra utbildningar håller en mycket hög kvalitet. Kvalitetssäkringsarbetet vilar på de sedvanliga akademiska principerna om kollegialitet, dokumentation och öppenhet.

Kvalitetsarbetet har flera komponenter – kursrapporter, kurskonferenser samt programkonferenser för de program som statsvetenskapliga institutionen ansvarar för.

Kursrapport

Efter avslutad kurs utvärderas den av studenterna via GUL varje gång den ges. Kursansvarig lärare skriver därefter en kursrapport som innefattar en sammanställning av kursutvärderingen samt kursansvarig lärares reflektioner avseende kursens genomförande och resultat samt planer för förändringar.

Kurskonferens

Varje kurs skall göras till föremål för en kurskonferens minst vart tredje år. I denna konferens skall, utöver undervisande lärare, två kollegor och två representanter för de studerande delta. Syftet med kurskonferensen är att utveckla våra kurser och oss själva som lärare och studenter.

Programkonferens

Vidare ska utbildningsprogrammen ha en programkonferens minst var tredje år. Syftet med denna konferens är att säkerställa att programmets examensmål uppnås och uppfyller Göteborgs universitets examensordning. Sammantaget borgar detta för ett kontinuerligt kvalitetsarbete som erbjuder rutiner för att stimulera och tillvarata våra ambitioner för att erbjuda utbildningar av mycket hög kvalitet.

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2015-04-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pol.gu.se/Utbildning/kvalitetssakring/
Utskriftsdatum: 2019-09-17